8 de maig 2012

La poeta Assumpció Forcada recita la seva obra al Casal de la Dona

La lleidatana Assumpció Forcada, biòloga, poeta i cantautora nascuda a Sudanell, va oferir ahir a la tarda al Casal de la Dona el recital El llibre de la vida. L’acte, al qual van assistir la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, i prop de cinquanta dones, s’inclou en el cicle Arts al Casal, del programa Activa’t al Casal.

Assumpció Forcada, autora de divuit poemaris i vuitanta cançons, va dedicar el recital a totes les dones i va reivindicar la figura femenina i el nom de moltes dones il·lustres –científiques, pintores, poetes...- oblidades per la història, que han estat motor invisible de molts dels avenços actuals. Va recitar poemes com ara Àgnodice, Hypatia, Marie Curie, Inge Lehman, ... inclosos en la seva obra més recent, Científicas (publicada aquest any), i altres com Tornado, Neu i Glaç, Nebulosa del Caballo, dels poemaris Meteorologia i Univers. Igualment va defensar la poesia com a disciplina artística capaç de connectar amb tot tipus de persones i a través de la qual es pot expressar la quotidianitat, com per exemple els poemes Penja-robes i Clauer del seu llibre Prisma. També va interpretar cançons pròpies i va projectar imatges vinculades a la seva obra poètica i a les seves reflexions.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona