11 de març 2009

Les dones emprenedores i els microcrèdits a debat

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, en el marc dels actes en commemoració del Dia Internacional de les Dones, va organitzar ahir al vespre una sessió debat sobre autoocupació i empresa, microcrèdits i finançament, reptes i estratègies empresarials i els moviments de dones amb les dones emprenedores.

A l’acte, que van tenir lloc al Cafè del Teatre i va estar presidit per la regidora Neus Brocal, hi van participar tres dones emprenedores de Lleida, les quals un dia van decidir crear la seva pròpia empresa: Tere Güerre, Gemma Bernaus i Núria Triquell, propietàries d’un estudi fotogràfic, d’una empresa d’organització d’events i comunicació, i d’una empresa de serveis de publicitat i comunicació, respectivament.

Les protagonistes del debat ens van relatar la seva experiència, posant l’èmfasi en els avantatges i les oportunitats de l’autocupació, sobretot perquè els va permetre trencar el sostre a què havien arribat com a assalariades. Totes tres van coincidir també a valorar molt positivament haver pogut accedir als microcrèdits que anualment concedeix l’Ajuntament de Lleida per afavorir l’autoocupació femenina i la creació d’empreses promogudes per dones.

En acabar aquestes intervencions es va iniciar un torn de paraules entre les persones assistents al debat, fet que va permetre que altres dones emprenedores de la ciutat tinguessin l’oportunitat de fer sentir la seva veu per posar en relleu les seves reflexions, inquietuds i experiències.

Les principals conclusions d’aquest, entre les quals destaca la importància del treball en xarxa d’associacions de dones que donen suport a altres emprenedores i també el salt qualitatiu pel que fa a la possibilitat de conciliar la vida personal, familiar i laboral es presentaran el “Dia de la Gent Emprenedora”, en una jornada organitzada pel Consorci de Promoció Econòmica de Lleida, que tindrà lloc el proper mes d’abril.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona