13 de març 2009

El llibre "Lleida és femení" reivindica la importància històrica d'una vintena de lleidatanes

La presentació del treball biogràfic clou els actes commemoratius del Dia de la Dona

El llibre Lleida és femení, recull de biografies d'una vintena de lleidatanes, apareix per "revindicar el paper històric de les dones en la construcció del territori i per aportar elements d'autoestima als lleidatans", segons ha expressat l'editor i coordinador del treball, Emili Bayo, durant la presentació del llibre. L'acte, que ha presidit l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha clos les activitats programades per a commemorar el Dia de la Dona. Ros ha assegurat que "el treball és un esglaó més en la cerca de la plena igualtat efectiva entre dones i homes, a banda de ser un excel·lent treball editorial. Lleida és femení, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Lleida, és el primer títol de la nova editorial lleidatana Alfazeta, conduïda pels escriptors Emili Bayo i Txema Martínez.


El llibre reuneix perfils biogràfics de lleidatanes il·lustres, des d'Aurembiaix d'Urgell o Elisenda de Moncada fins a Maria Rúbies o Maria Mercè Marçal. Els treballs biogràfics han anat a càrrec d'historiadors com Prim Bertran o Joan Busqueta, o escriptors com el propi Bayo o Núria Perpinyà, entre molts altres.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona