5 de març 2009

Desfilada de moda a l’Auditori i homenatge a les modistes


Unes vuit-centes persones van assistir ahir al vespre a l’acte d’homenatge a les modistes i desfilada de moda que va tenir lloc a l’Auditori Municipal Enric Granados, organitzat per la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida i les entitats de dones de la ciutat, en el marc dels actes en commemoració del Dia Internacional de les Dones.

L’acte es va iniciar amb les paraules de benvinguda de la regidora, Neus Brocal, que després de saludar les persones assistents va donar pas a les representats de la Vocalia de Dones de l’AV de Llívia, M. Rosa Casals i Dolors Tarroch, que van ser les encarregades de llegir el Manifest del 8 de Març en representació del Consell Municipal de la Dona.
Tot seguit, mitjançant un muntatge audiovisual les persones assistents a l’acte van conèixer les dotze històries de vida de diferents dones de Lleida, modistes totes elles, les quals des de ben joves han exercit aquesta professió a més de transmetre-la a moltes altres dones en diferents tallers i escoles de tall i confecció. A continuació, va tenir lloc la desfilada, presentada per Gina Raymat i protagonitzada per les mateixes alumnes dels tallers de costura que es fan als diferents centres cívics i a les seus de les entitats de dones del municipi. Totes les models lluïen vestits cosits per elles mateixes.

Finalment, l’acte va cloure amb la càlida ovació i el lliurament, per part de la regidora, d’un ram de flors a cadascuna de les monitores dels tallers de costura i de les modistes homenatjades, com a agraïment a la seva valuosa tasca, aportació i entusiasme.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona