23 de febr. 2009

Visita IEI

Visita guiada a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, dins l’Activa’t al Casal


Com cada últim dilluns de mes, en el marc del programa d’activitats Activa’t al Casal, que organitza el Casal de la Dona de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, ahir dilluns es va realitzar una nova Ruta per la ciutat amb la mirada de les dones.

Una quarantena de dones van gaudir d’una visita guiada a l’Institut d’Estudis Ilerdencs – IEI. De la mà de Mercè López Ajamil, les dones van recórrer les diferents sales d’aquest edifici gòtic (sales d’exposicions, aula magna, antiga capella, biblioteca...) i en van descobrir els orígens, al segle XV, com antic Hospital de Santa Maria i les diferents etapes històriques per les quals va passar fins a la seva destinació actual com a seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, constituït el 1942. Així mateix van poder admirar la bellesa del Retaule de la Capella, exposat des de 1996 a la Sala Gòtica.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona