18 de febr. 2009

Les dones de la ciutat aprenen a autoprotegir-se

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat, des del Casal de la Dona, en col·laboració amb la Policia Local - Guàrdia Urbana ha posat en marxa un curs d’Autoprotecció de 4 hores per a les dones de la ciutat. El curs està impartit pel sotsinspector Juanjo Catalina i pel caporal Joan Carles Moreno i té com a objectiu donar consells, pautes de comportament i tècniques perquè les dones se sentin segures en tots els espais, tant públics com privats.
Una quinzena de dones han participat en la primera sessió d’aquest curs, que ha tingut lloc a la sala polivalent del Casal de la Dona. La sessió s’ha desenvolupat en dues parts: una teòrica, amb il·lustracions gràfiques i consells sobre com actuar en espais públics molt concorreguts i també en llocs poc transitats o mal il·luminats; a més a més, els agents han fet recomanacions a les dones perquè adoptin precaucions i evitin furts i robatoris; d’altra banda, mitjançant casos pràctics, les dones han participat activament exposant experiències i posant en pràctica un senzill exercici d’autoprotecció.
En la segona sessió, que tindrà lloc el proper dimecres 25 a les 10 h. els agents donaran les indicacions bàsiques per actuar dins la llar i com detectar enganys i estafes.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona