10 d’oct. 2008

Comença l'Activa't al Casal!

La nova programació d'activitats del Casal de les Dones aspira a arribar a les 3.000 participants

La regidora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Lleida, Neus Brocal, ha presentat la programació del curs 2008-2009 de l'Activa't al Casal!. Després de la xifra de 2.600 participants obtinguda en l'excercici anterior, la Paeria es planteja la de 3.000 com a objectiu del nou. En aquest sentit, les novetats són el Carnet del Casal de la Dona i l'augment tant dels cursos com de les hores d'activitat.
El Casal de la Dona és un espai per a la formació, el lleure, la promoció de la salut, la participació, el debat, la defensa dels drets de les dones, la prevenció de la violència masclista i per fer ciutat des de les aportacions i els interessos de les dones. És la casa de totes les dones de Lleida que volen compartir les seves inquietuds i gaudir de l’oferta d’activitats previstes al llarg de l’any dins el marc de l'Activa’t al Casal!
D'aquest programa en destaca la continuïtat dels tallers de cuina, cos en moviment, salut de l’esquena, teràpia del riure, rutes per la ciutat i poesia i espectacles al carrer, que es duran a terme les tardes dels dilluns i els dimecres, entre les 18.00 i les 20.00 hores; a més, en aquesta nova edició els dijous també hi haurà tallers com ara Les dones amb les dones, les xerrades i els col•loquis sobre participació, història i drets de les dones, comunicació, associacionisme... i la secció mensual “L’advocada respon”, espai de consulta i informació sobre quins són els drets de les dones i com defensar-los: viduïtat, separació, jubilació, ...
La principal novetat d’aquesta IV edició és el programa MÉS Activa’t!, que oferirà noves activitats, com ara els cursos de Mandales i Dansa Conscient i el Club de Lectura, entre altres, mitjançant el CARNET del CASAL de la DONA.
Aquest carnet serà gratuït i amb validesa fins al desembre de 2011. Les titulars del Carnet del Casal de la Dona tindran preferència en l’assistència a les activitats gratuïtes del programa Activa’t al Casal!; podran gaudir de descomptes en determinades activitats de programació pròpia de l’Ajuntament de Lleida, que es facin a l’Auditori Municipal “Enric Granados” i al Teatre de l’Escorxador, entre altres; també rebran informació periòdica de totes les activitats i podran inscriure’s al cursos monogràfics de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, que tindran una durada de 4 a 20 hores i un preu de 6 a 12 €, segons els cursos.
Entre aquestes activitats cal destacar el Club de Lectura, espai al qual es podrà accedir de manera gratuïta amb el Carnet del Casal de la Dona, i que té com a objectiu fomentar i compartir el plaer per la lectura, realitzar encontres amb escriptores i escriptors, fer visites col•lectives a equipaments culturals de l’àmbit literari i promoure viatges culturals, entre altres.

Activa’t al Casal! en xifres
Durant el passat curs 2007/08 la participació en les activitats desenvolupades en el marc del Casal de la Dona va ser la següent:
  • Cicle de conferències al Casal: 185 participants
  • Taller de cuina: 270 participants
  • La ciutat amb la mirada de les dones: 275 participants
  • Taller de salut de l’esquena: 237 participants
  • Taller de danses d’arreu del món: 474 participants
  • Taller de risoteràpia: 646 participants
  • La poesia del Casal a la fresca: 260 participants
  • Els espectacles del Casal al carrer: 215 participants

TOTAL CURS 2007/08: 2.562 PARTICIPANTS.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona