11 de març 2016

Acte de lliurament del IX Premi Mila de Periodisme i de l'XI Beca de recerca Cristina de Pizan

El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit aquest dijous el lliurament del IX Premi MIla de Periodisme per a la igualtat de gènere a Lleida i la XI Beca de recerca Cristina de Pizan. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la regidora de Polítiques d'Igualtat, Sara Mestres, i del president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, Rafa Gimena, ha presidit l’acte, en el qual ha quedat palès la voluntat per fomentar polítiques de gènere. El paer en cap ha recordat que el premi, promogut per l’Ajuntament i el CPC de Lleida, porta el nom de Mila en homenatge a la protagonista de la novel·la Solitud, l’obra més coneguda de Caterina Albert i Paradís, que signava les seves obres amb el pseudònim de Víctor Català. 
En la seva intervenció, l’alcalde ha assenyalat que amb aquest tipus de convocatòries es contribueix al periodisme i la literatura, ja que es mostra la lluita per a la igualtat des de Lleida i que les obres guardonades són manifestacions de llibertat i d’igualtat. Sara Mestres ha incidit que aquesta és una acció més que fa la Paeria en suport i per promoure aquesta igualtat, tal com es recull en el Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida. Per la seva banda, Rafa Gimena ha afirmat que la visió de gènere és necessària per parlar d’igualtat i que encara hi ha necessitat d’impulsar premis d’aquest tipus perquè existeixen les desigualtats.



IX Premi Mila de Periodisme per a la igualtat de gènere a Lleida

En la categoria audiovisual, els premiats han estat Enric Pinyol Leal i Àlex Francès Pasqual amb el reportatge Transsexualitat: “El meu fill vol ser una nena”. En la de premsa escrita, la guanyadora ha estat Monica Pelliccia, amb el reportatge “Mujeres con los pies en la tierra”. I en l’aparat de Mitjans digitals, Benoît Cros ha estat reconegut amb el reportatge Las abuelas solares de Burkina Faso.
El jurat d’aqueta edició ha estat està format per la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, Sara Mestres, que ha estat presidenta del Jurat; el president del Col·legi de Periodistes de Catalunya - Demarcació de Lleida, Rafa Gimena; la presidenta de Funde, i consellera del Consell Municipal de les Dones, Laura Sánchez; la periodista, Roser Perera; la periodista guardonada en la VIII edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, Maricel Benabarre, i la tècnica de polítiques d’igualtat de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, que també actua com a secretària, Isabel Hornos.

XI Beca de recerca Cristina de Pizan

El projecte becat en aquesta convocatòria ha estat Identitats femenines en l’art al Museu de Lleida: d’objectes representats a subjectes de la representació. La seva autora és la doctora en Filosofia per la Universitat de Barcelona, Georgina Gonzàlez Rabassó. L'objectiu del projecte és fer una anàlisi interpretativa de la col·lecció permanent del Museu de Lleida des d’una perspectiva de gènere i posar en valor la participació activa de les dones en la construcció del llegat cultural. La investigació com estableix la relació de les representacions femenines amb el territori lleidatà, la qual cosa també contribueix a la difusió del patrimoni museístic de la ciutat. 
El Jurat ha estat format per Sara Mestre, qui també ha estat la presidenta; la presidenta de la Vocalia de la Dona de l’AV Copa d’Or i Sot de Fontanet, en representació del Consell Municipal de les Dones, Núria Martínez Torrebella; la responsable de l’Àrea d’Igualtat de Gènere de CCOO- Terres de Lleida, Raquel Collado; el president de la Comissió Informativa de les Polítiques de drets i serveis a les persones, per a la política cultural, de l’educació, esports i de la participació, Xavier Rodamilans; en representació de la sectorial de Polítiques d’Igualtat d’UGT – Terres de Lleida, Anna Almendros; en representació del Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida, Maika Molina; la professora de Sociologia de la Universitat de Lleida, Paquita Sanvicén, i també la tècnica de la Paeria, Isabel Hornos.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona