30 de nov. 2015

IV Memorial Hortènsia Alonso


Visionat de curts i jornada
El cinema com a eina per al debat entorn de les violències masclistes.
Més de dues-centes persones han assistit a la jornada  
“Adolescents i joves, neomasclismes i violències invisibles a les xarxes socials”

El IV Memorial Hortènsia Alonso ha comptat amb dues activitats ben diferents i complementàries. El dia 25 de novembre, va tenir lloc el visionat dels curts “Subir y bajar” i “Desenfocada”, organitzat pel Grup de Dones de Lleida, amb un interessant de debat sobre les vivències de les dones que pateixen situacions de violència de parella i els recursos de suport  a les dones per sortir d’aquesta violència. 
El 26 de novembre, la regidora de Seguretat Ciutadana i les polítiques per al civisme i  la Igualtat, Sara Mestres, conjuntament amb la presidenta de la Creu Roja, Dolors Curià, i la vicerectora de Relacions Internacionals de la Universitat de Lleida, Astrid Ballesta, van donar la benvinguda a les més de dues-centes persones assistents a la jornada del IV Memorial Hortènsia Alonso “Adolescents i joves: neomasclismes i violències invisibles a les xarxes socials”. Les paraules de record a Hortènsia Alonso destacant el seu compromís personal i professional amb la igualtat de gènere i la no violència vers les dones van obrir la jornada.

La conferència inaugural, a càrrec de Gemma Altell, va permetre destacar la importància de les xarxes socials en les relacions afectives d’adolescents i joves, com a eina que configura la identitat personal, i la necessitat d’entendre, entre altres, que la prevenció de comportaments abusius s’ha de fer més enllà de restringir l’ús de l’ordinador o del mòbil. Els mites de l’amor romàntic i els seus efectes negatius a l’hora d’establir relacions afectives també van merèixer comentaris als tallers simultanis realitzats a continuació, amb les intervencions  d’Eva Cruells, Marta Nieto, Vicent Sus i Alexandra Rivero.  Els tallers van permetre aprofundir en els temes relacionats amb la identificació dels neomasclismes i de la violència masclista a les xarxes socials i aportar eines per a la prevenció, la seguretat i l’autoprotecció.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona