24 de març 2015

Els garrotins, dins les Arts al Casal del programa Activa't al Casal

La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, ha assistit aquesta tarda a la primera de les sessions del cicle Arts al Casal, del programa Activa’t al Casal, que ha tingut lloc al Centre Cívic de l’Ereta.
La sessió, a la qual hi han assistit prop de quaranta de dones, ha estat protagonitzada per Dolors Pubill, filla del lleidatà Enric Pubill “Lo Parrano”, i fundadora de l’Escola de Ball “Lo Garrotín” amb l’objectiu de difondre la figura, el talent i les aportacions del seu pare a la rumba catalana i, al mateix temps, recuperar el ball del garrotín. Les participants en aquest taller han gaudit del saber i les ensenyances de Dolors Pubill i han pogut aprendre i practicar alguns passos tant del garrotín vell com del garrotín arrumbat, al ritme de cançons tan populars com “Lo carrer Cavallers” o “La Tocineta”.

La propera sessió d’Arts al Casal  tindrà  lloc el dia 20 d’abril, a les 18 h al Centre Cívic de l’Ereta, i estarà dedicada a les arts escèniques. Portarà per títol Creadores escèniques catalanes: bellesa i monstruositat,  i consistirà en una xerrada i una lectura dramatitzada de textos de Sylvia Plath i Angélica Liddell, a càrrec de Mercè Ballespí, de l’Aula Municipal de Teatre.
Les dones interessades a rebre més informació o participar en qualsevol de les activitats poden adreçar-se al Casal de la Dona, plaça Fanalets de St. Jaume, s/n, o telefonar al 973 700 461.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona