12 de juny 2014

Aplec de les Dones 2014

Aquest dimecres 11 de juny, les entitats, associacions i vocalies de dones han celebrat l’Aplec de les Dones, organitzat des del Casal de la Dona i Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida.
L’Aplec de les Dones, que es realitza des de l’any 1994, és l’esdeveniment anual que, a més a més d’enfortir l’associacionisme femení i la xarxa de col·laboracions entre les entitats de dones del municipi, té una clara voluntat de promoure accions per a la millora de la salut i el benestar de les dones, ja que s’emmarca en la commemoració anual del 28 de maig, Dia Mundial d’acció per a la salut de les dones. Aquest any hi participen prop de 400 dones provinents de 28 entitats. 
Al llarg de la jornada, l’Espai Dones i Salut, ha ofert a les assistents àmplia informació sobre els recursos i serveis de les entitats de salut que hi ha al municipi de Lleida, i també els diferents circuits de tallers participatius dissenyats amb l’objectiu de promoure l’exercici físic, l’adquisició d’hàbits saludables i estratègies per a la millora del benestar personal de les dones. L’Aplec de les Dones compta també amb el suport de l’Institut Català de les Dones i amb la col·laboració de voluntàries de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, que al llarg de la jornada han informat sobre les seves activitats i serveis al municipi de Lleida,
El matí ha estat dedicat a promoure l’activitat física, l’alimentació saludable, les estones de lleure i formació per al creixement personal, la bona companyia i la col·laboració mútua com a vehicles de transmissió de salut, a través de tallers:

v    Salut i Esport, que combina tallers de tai-txí, pilates, aeròbic i automassatge conduïts per tècniques de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Lleida.
v     Salut i Creativitat, que consistirà en un taller de manualitats amb paper, impartit per voluntàries les mateixes entitats de dones.
v    Salut i Seguretat a la llar, que consisteix en una xerrada-taller sobre la prevenció de riscos a la llar, impartit per l’organització sindical UGT
v     Salut i Lleure, que ofereix tècniques de ball, amb la col·laboració de voluntàries les mateixes entitats de dones.
 Després d’aquests tallers s’ha programat una demostració d’Aikido o defensa personal, a càrrec de persones voluntàries integrants del Grup d’Aikido del Gimnàs  Bordeta. I a continuació ha tingut lloc el dinar de germanor i una estona de ball. 


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona