29 d’oct. 2013

L’escriptora canadenca Alice Munro, Premi Nobel de Literatura 2013.

Alice Munro (Ontario 1931, de naixement Alice Ann Laidlaw) està considerada una de les escriptores actuals més destacades en llengua anglesa i la millora autora viva de relats. L’Acadèmia Sueca l’ha premiat el “seu mestratge en el relat contemporani”. És autora de dues novel·les i dotze volums de relats, publicats durant els seus 45 anys de carrera literària. Recentment (2011) s’ha traduït al castellà La vida de las mujeres, novel·la que Munro va escriure l’any 1971.

El primer Nobel de Literatura es va concedir el 1901 i el va obtenir el poeta francès Sully Prudhomme. Des de llavors, han estat 110 els guardons adjudicats, a 97 homes i 13 dones. L'Acadèmia Sueca segueix tenint un deute pendent amb la creació literària femenina.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona