27 de febr. 2012

PROGRAMA D'ACTES EN COMMEMORACIÓ DEL 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, i la regidora de Participació Ciutadana, Gent Gran i Voluntariat sènior, Dolors Arderiu, han presentat aquest matí al Centre Cívic del Centre Històric el programa unitari d’actes en commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.
L’Ajuntament de Lleida impulsa els actes de commemoració ciutadana del Dia internacional de les Dones amb un programa unitari que inclou prop de quaranta activitats, que es realitzaran entre l’1 i el 27 de març, organitzades per les entitats i grups de dones i altres institucions de la ciutat, amb jornades, conferències, exposicions, debats, representacions teatrals, caminada de les dones, sortides culturals, marxes reivindicatives, actes d’homenatge... En la confecció d’aquest programa unitari hi han col·laborat 25 entitats amb l’objectiu de celebrar un nou 8 de març en què Lleida reivindiqui la igualtat real i efectiva de les dones en tots els àmbits.


L'acte institucional de lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones, està obert a la participació de tota la ciutadania, es farà el mateix dia 8 a les 12.30h a la plaça 8 de Març i comptarà amb la presència de representants de totes les institucions de la ciutat.


Des de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida contribueix a aquest programa amb l’organització de diversos actes:





  • Lliurament del V Premi Mila de Periodisme per la Igualtat de Gènere a Lleida i de la VII Beca de recerca Cristina de Pizan, i presentació de l’informe sobre la implementació del II Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida, el dia 8 a les 19 h al Saló de Plens del Palau de la Paeria.




  • Teatre: La història d’amor del segle, obra basada en el llibre homònim de la finlandesa Märta Tikkanen, a càrrec de la Companyia Embocadura, al Teatre Municipal de l’Escorxador, el dissabte 10 de març a les 20.30 h




  • Taller role-playing, Defensem els nostres drets. Què passa amb les nostres reclamacions de consum?, el dijous 15 de març, a les 18h al Casal de la Dona, amb la col·laboració de la Regidoria de Promoció Econòmica i Industrial, Mercats i Consum.




  • Reconeixement a les mestresses de casa i desfilada de moda, a càrrec de la companyia de dansa Muvmentics i de les alumnes dels tallers de costura de les entitats de dones, divendres 16 de març a les 19.30 h a l’Auditori Municipal Enric Granados.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona