23 de set. 2009

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Neus Brocal, presenta una nova edició del programa Activa’t al Casal!


Per cinquè any consecutiu, la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida presenta el programa d’activitats gratuïtes Activa’t al Casal. Aquest programa, que s’inicia el proper 5 d’octubre, consolida les activitats del Casal de la Dona, després de l’èxit assolit en les anterior edicions, que van comptar amb una mitjana de participació de 50 dones en cada taller.

El Casal de la Dona, situat a la plaça dels Fanalets de Sant Jaume, és un espai obert a totes les dones de la ciutat que vulguin gaudir d’una àmplia oferta d’activitats per al foment de l’associacionisme femení, la formació, el lleure, la promoció de la salut, la participació, el debat, la defensa dels drets de les dones i la sensibilització i prevenció de la violència masclista. Així mateix es duen a terme accions per fer ciutat des de les aportacions i els interessos de les dones.

Del programa Activa’t al Casal!, en destaca la continuïtat dels tallers Cos en moviment, Salut de l’esquena, Teràpia del riure, La ciutat amb la mirada de les dones, que es duran a terme les tardes dels dilluns i els dimecres, entre les 18.00 i les 20.00 hores. També continua el taller L’advocada respon, com a taller mensual que tindrà lloc l’últim dijous de cada mes de 18 a 20 h. i que informarà sobre els drets de les dones i com defensar-los.

Les principals novetats d’aquesta edició són el taller de Teràpies naturals, que posarà l’èmfasi en la importància dels estímuls naturals per mantenir la salut i per recuperar-se de la malaltia, i el taller En Femení, que té com a objectiu proporcionar a les dones eines i estratègies per al creixement personal. Igualment cal destacar l’ampliació del taller de cuina, que aquest curs rep el nom d’Alimentació saludable, ja que a més de demostracions culinàries inclourà xerrades sobre les propietats i la manipulació dels aliments i consells dietètics.
Igualment, el Casal de la Dona torna a posar en marxa el programa Més Activa’t, mitjançant un calendari trimestral de cursos i tallers monogràfics (de 4 a 20 hores de durada) que tenen com a objectiu oferir informació i formació especialitzada en temes com l’autoprotecció, l’automassatge, l’estalvi energètic, la navegació per internet, el correu electrònic, club de lectura... Aquests tallers tindran un cost de 6 o 12 €, segons la durada, i per incriure-s’hi caldrà ser titular del Carnet del Casal de la Dona. Per ser titular del carnet només cal adreçar-se al Casal de la Dona i emplenar la sol·licitud.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona