L'Organització Mundial de la Salut defineix la Mutilació Genital Femenina (MGF) com: «tots els procediments que, de manera intencional i per motius no mèdics, alteren o lesionen els òrgans genitals femenins». Està reconeguda com a violència de gènere en un ampli entramat legislatiu tant a nivell internacional com estatal.
És una pràctica que implica l'alteració o lesió dels genitals femenins per motius no mèdics i està reconeguda internacionalment com una greu violació dels drets humans, la salut i la integritat de les dones i les nenes. Pot causar complicacions de salut a curt i llarg termini com dolor crònic, infeccions, excessius sagnats, major risc de transmissió del VIH, ansietat i depressió, complicacions durant el part o infecunditat.
L'any 2012, l'Assemblea General de les Nacions Unides van designar el 6 de febrer com el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, amb l'objectiu d'amplificar i dirigir els esforços per eliminar aquesta pràctica. Durant més de deu anys, el Programa Conjunt ha donat suport a les supervivents de la mutilació genital femenina, donant prioritat a les inversions en iniciatives dirigides per les supervivents, centrades en l'apoderament, la capacitat d'acció i l'accés als serveis essencials.
L'objectiu de les Nacions Unides per a aquest 2025 és enfortir les aliances i crear moviments per acabar amb la Mutilació Genital Femenina, amb vista al 2030, any proposat per a la completa erradicació d'aquesta greu vulneració dels drets humans de les nenes i les dones, d'acord amb l'esperit de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 5.
Podeu obtenir més informació a través de l'enllaç:
Día Internacional de Tolerancia Cero con la Mutilación Genital Femenina | Naciones Unidas