25 d’ag. 2021

L’Ajuntament de Lleida, a través de l’àrea de Feminismes, té obertes dues convocatòries que promouen les polítiques de promoció de les dones. Són el Premi Mila de periodisme per a la igualtat de gènere a Lleida, que arriba a la 15a edició i s’impulsa amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes – Demarcació de Lleida, i la XIV Beca de Recerca Cristina Pizan, que es convoca cada dos anys.

XV Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

El seu objectiu és reconèixer els treballs periodístics que fomentin les polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits. Amb aquest Premi es vol animar els i les periodistes dels mitjans de comunicació a prendre consciència sobre la feina que es realitza en defensa de la igualtat de gènere. El jurat valora la qualitat professional dels treballs i l'originalitat dels temes abordats, així com el seu tractament crític i la seva capacitat analítica. El premi reconeix les persones i la seva feina i promociona els treballs que en resultin guanyadors.

El premi està dotat amb 6000 euros en total, que es distribueixen per igual amb 1.500 per a cadascuna de les quatre categories: premsa escrita, audiovisual, fotoperiodismes i mitjans digitals. El termini per presentar-s'hi està obert fins el 31/01/2022.

La tramitació per participar-hi s’ha de fer en línia a la Seu electrònica de la Paeria, adjuntant la documentació que especifiquen les bases.

Bases de la convocatòria del XV Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida


XIV Beca de Recerca Cristina Pizan

L’àrea de Feminismes de la Paeria va crear una beca d’investigació per promoure el coneixement sobre la realitat de les dones de Lleida, en els diferents àmbits i èpoques històriques des d’una perspectiva de gènere, que permetessin l’elaboració de propostes per avançar en les polítiques d’igualtat de gènere en el municipi. S'hi poden presentar projectes d’investigació que tinguin com a objectiu aportar nous coneixements científics sobre la realitat social, històrica, política, laboral, econòmica i cultural de les dones del municipi de Lleida. Hauran de fer referència als estudis feministes i de gènere que hagin abordat la mateixa temàtica o que puguin servir de referent teòric i metodològic. Els projectes han de ser originals. S’hi pot participar individualment o en equip.

Els treballs es poden presentar fins al 31/01/2022, de manera presencial o per correu postal al Registre General de l’Ajuntament de Lleida, a l’OMAC – rambla de Ferran, 32.

Bases de la convocatòria de la XIV Beca de Recerca Cristina Pizan

Per a més informació, cal adreçar-se a la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes. Casal de la Dona, ubicada a la pl. Fanalets de Sant Jaume, s/n; al telèfon 973 700 461 o al c/e feminismes@paeria.es

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona