2 de juny 2020

Avui us volem donar a conèixer la vida de...


Mercè Rovira i Torné


Pagesa de l’Horta de Lleida i fundadora de Lleteria Pifarré en època de postguerra. 

Al llibre Secrets de l’Horta publicat per Pagès Editors s’explica aquesta història real de la Mercè i de la seva humanitat.


Mercè Rovira i Torné a inicis de la dècada dels 50 dona embranzida al negoci familiar ampliant la granja amb el seu marit Joan Pifarre i Pocallet.  Adquireixen un local al carrer Caldereries de Lleida per fer venda directa de llet, hortalisses, verdura, ous i fruita.
La Lleteria Pifarré situada al cor de la ciutat va dedicar la seva activitat a la venda directa de productes del camp i llet a granel. En anys de postguerra entre el 1950 i 1960 el negoci va prosperar al ritme que creixia la ciutat de Lleida, la granja disposava de 20 vaques i un semental. La producció mitjana diària era de 300 litres de llet que es repartien des de la lleteria del centre històric de la ciutat. Mercè Rovira gestionava la lleteria.

Llegiu més a través de l'enllaç següent:     Mercè Rovira i Torné

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona