30 d’abr. 2020

AGNÈS GREGORI PRUNERA
Lleida, 10 de juliol de 1901 – Lleida 7 de novembre de 2007 

Atleta pionera de l'esport lleidatà, que amb la seva germana Pepita i d'altres atletes van despertar l'esport femení a Lleida.

Agnès Gregori va ser una dona d’un dinamisme excepcional: atleta, mare, esposa, modista (veritable empresària de l’elegància), cuinera i treballadora incansable.


L’any 1928 es va crear el Centre de Cultura i Esports de Lleida, també conegut  com a Centre d’Esports. La posterior creació de la secció femenina d’atletisme – que va rebre el nom de Club Femení i d’Esports de Lleida- va permetre  la participació de les germanes Gregori, Agnès i Pepita. L’entitat va ser un dels exponents més clars i importants de la incorporació de les dones a l’esport a la ciutat de Lleida (...). ... Tenia com a atletes més destacades Agnès Gregori, Ramona Florensa, Pilar Ferrer, Teresa Roig, Margarida Smith, Pepita Gregori, Emília Trepat i Pilar Ardèbol.

Aquesta secció femenina va participar en el Primer Campionat de Catalunya d’Atletisme Femení, que es va dur a terme a l’Estadi de Montjuic.  El 27 de setembre de 
1931 Agnès Gregori Prunera i el Club Femení i d'Esports de Lleida van rebre de mans del President Macià la Copa que les acreditava com a segones de Catalunya per equips.
L’any 1935, l’Agnès es va proclamar Campiona de Catalunya absoluta dels 100 metres llisos d'Atletisme Femení.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona