27 de febr. 2019


Veredicte del XII Premi Mila de Periodisme
per a la Igualtat de Gènere a Lleida

Sara Mestres, tinent d’alcalde de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida i Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes- Demarcació de Lleida, han anunciat aquest matí el nom de les persones guanyadores de la dotzena edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida. Aquest certamen té l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació. En l’edició d’aquest any s’han presentat 10 treballs.

El Jurat, format per Sara Mestres, tinent d’alcalde de Polítiques d’Igualtat i presidenta del Jurat; Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes de Lleida; Ramona Canela, consellera del Consell Municipal de les Dones en representació de l’Associació Minerva Dones; Estela Busoms, periodista lleidatana col·legiada; Meritxell Rigol, guardonada en l’XI edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida; i Isabel Hornos, tècnica de polítiques d’igualtat de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, han acordat per unanimitat concedir premi a:

En categoria Audiovisual, el treball premiat ha estat La doble invisibilitat de la dona en el món agrari. Les cooperatives, territori masculí, del periodista Josep M. Sanuy Vinós, emès en el programa El debat de Lleida Activa, de Lleida TV, el 15 de setembre de 2018.

En categoria Premsa escrita, es concedeixen dos premis, als treballs següents:
-          Generación King Kong, de la periodista Leticia Blanco Benito, publicat al Suplement Tendències de El Mundo de Catalunya, el 22 de març de 2018.
-          La meva mare també juga, de José Carlos Monge Clemente, publicat al diari Segre, el 7 d’octubre de 2018.

Els premis tenen una dotació econòmica de 1.500 euros per a cada categoria.

Per altra banda, el Jurat també ha decidit per unanimitat declarar desertes dues categories, la de Fotoperiodisme i la de Mitjans Digitals, ja que els treballs presentats no reunien les característiques mínimes de contingut exigible en un premi d’aquestes característiques.

L’acte de lliurament del XII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida tindrà lloc el proper dimarts 12 de març, a les 19 h, al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida en motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona