8 de març 2017

Commemoració institucional del Dia Internacional de les Dones

La societat lleidatana s’ha unit un any més per reclamar la igualtat d’oportunitats i la igualtat de gènere en el Dia Internacional de les Dones, que com cada any ha aplegat un nombrós públic en la plaça 8 de Març de Lleida. L’Ajuntament de Lleida ha organitzat l’acte institucional commemoratiu d’aquesta jornada, un acte unitari que aplega totes les institucions de la ciutat. El paer en cap, Àngel Ros, ha defensat el paper actiu de les dones en la societat i major visibilitat de la tasca que duen a terme. Segons ha afirmat, les lleis preveuen una igualtat, però a la pràctica aquesta igualtat reconeguda no es reflexa a la societat. L’alcalde considera que s’ha de seguir reivindicant i treballant junts, tant homes com dones, per assolir una igualtat efectiva. Ros ha conclòs que no hi poden haver diferències entre les persones per cap raó i tampoc per qüestions de gènere.
L’alcalde de Lleida ha presidit l’acte juntament amb les autoritats locals que hi han assistit, com el delegat del govern de la Generalitat, Ramon Farré; la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, el president de la Diputació, Joan Reñé, la presidenta del Consell Comarcal del Segrià, M. José Invernón, o el vicerector de la UdL, Joan Viscarri, així com una àmplia representació de la Corporació Municipal.
Rosa Palau, destacada activista social pels drets de les dones, ha estat la conductora de l’acte institucional i de donar pas a la lectura del manifest en favor de la igualtat i per commemorar aquest dia. Teresa Gil i Fina Alins, dues lleidatanes guardonades amb la medalla Francesc Macià al mèrit laboral, per la seva dedicació, constància, i esperit d’iniciativa en el treball, han estat les escollides per llegit el manifest, en què s’ha reivindicat la plena participació de les dones en condicions d’igualtat, en totes les esferes de la societat, i en especial en l’àmbit laboral. Durant l’acte, un Conjunt de Violes del Conservatori Municipal, ha fet l’acompanyament musical interpretant diverses peces.



Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona