11 de des. 2015

Què opinem les dones?

Aquest dijous el taller Què opinem les dones? del programa Activa’t al Casal!, s’ha traslladat a la seu del Centro Extremeño, a petició de l’Àrea de la Dona d’aquesta entitat, molt implicada en les diferents activitats que s’organitzen des del Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida.
El taller Què opinem les dones? es planteja com un espai participatiu de reflexió i debat per recollir les vivències de les dones en relació amb els diferents àmbits de la vida quotidiana com ara el disseny de la ciutat, mobilitat, habitatge, món laboral, habitatge, formació, mitjans de comunicació, salut... S’ofereix dins el programa de Tallers Itinerants de l’Activa’t al Casal, amb la finalitat que les entitats i grups de dones del municipi el sol·licitin i es pugui realitzar en diferents espais, amb la participació de dones de diferents edats i procedències.
En aquesta sessió hi ha participat una trentena de persones - homes i dones -, que mitjançant dinàmiques participatives conduïdes per expertes de l’Associació LIKA, han posat de manifest les inquietuds de les dones en relació amb el disseny de la ciutat, la mobilitat, el transport públic, el medi ambient,... El taller té com a objectius potenciar la reflexió sobre l’espai que ens envolta i com ha estat construït; analitzar aquest espai des de una perspectiva de gènere; proposar millores per construir una ciutat de tots i totes i per a tothom; i reflexionar sobre el paper de les dones en la cura del medi ambient i en el disseny dels espais urbans.



Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona