13 de nov. 2015

Què opinem les dones ? sobre la convivència intercultural

Aquest dijous ha tingut lloc al Casal de la Dona una nova sessió del taller Què opinem les dones? del programa Activa’t al Casal 2015/2016. L’objectiu d’aquest taller és recollir l’opinió, les vivències i les inquietuds de les dones en relació amb diferents àmbits de la vida quotidiana, i en aquesta ocasió el tema a debatre ha estat La convivència intercultural.
La sessió, conduïda per Yolanda Bardina, de l’Associació LIKA, s’ha desenvolupat a partir de la salutació inicial seguint els costums de diferents cultures, i de la presentació, a mode de contextualització, d’alguns projectes i experiències de col·lectius de dones migrades. Un d’aquests projectes és el de l’Associació Cultural Hawaa, que edita una revista bilingüe en català i  en àrab, presentat per Bouchra Ichou, membre de la Junta directiva d’aquesta associació.
Un altre dels projectes presentats ha estat Accions Migrantsen què s’han recollit les diferents accions desenvolupades per dones migrants amb l’objectiu d’apropar i donar visibilitat a les seves experiències i aportacions. Aquestes accions s'han dut a terme durant els tallers "Fotografia i Acció", dirigits per Edgar dos Santos i han rebut el suport de l'Àrea de Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, del Centre d'Art La Panera i de l'Obra Social La Caixa. En aquests tallers s’han realitzat pràctiques artístiques participatives, que impliquen la interacció amb l’espai urbà i la ciutadania, per tal d’estimular la integració, la participació ciutadana i la reflexió espontània.
A partir d’aquestes dues iniciatives s’ha propiciat un debat ric i plural, basat en l’intercanvi de reflexions, creences i experiències de les assistents, i sobretot enfocat a sensibilitzar entorn dels efectes negatius que produeixen els prejudicis. Per altra banda, s’han recollit algunes iniciatives d’èxit que afavoreixen la integració i milloren la relació de les dones de diferents orígens i cultures que conviuen al municipi de Lleida.


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona