16 d’oct. 2015

Commemoració del Dia Mundial de les Dones Rurals al Casal de la Dona

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres, ha assistit al primer taller Què opinem les dones? del programa Activa’t al Casal 2015/2016, que ha estat dedicat a les dones de l’Horta de Lleida, coincidint amb la commemoració el Dia Mundial de les Dones Rurals, aquest dijous 15 d’octubre.
A l’acte, que ha tingut lloc al Casal de la Dona, hi han assistit una vintena de dones del municipi i de partides de l’Horta com Rufea, Grenyana, Camí de la Mariola o Llívia. La finalitat d’aquest taller participatiu, a banda de retre homenatge a dones de l’Horta de Lleida, ha estat donar a conèixer la seva realitat específica, posant en valor el seu treball, el seu rol en les explotacions i les seves capacitats; i, per altra banda, deixar constància de les seves necessitats i recollir les propostes de millora. 

El Dia Mundial de les Dones Rurals es commemora cada any, des de 2008. Aquesta data, marcada per l’Assemblea General de les Nacions Unides, serveix per reconèixer la contribució de les dones al desenvolupament del món rural i agrícola i el seu especial paper en la producció d’aliments i eradicació de la pobresa. És una celebració que té en compte les moltes i diverses realitats de les dones rurals en cada context, amb reptes com preservar l’entorn, garantir l’accés de la població als aliments, la continuïtat de les comunitats amenaçades per la creixent industrialització i l’accés de les dones als recursos productius, financers i formatius. També pretén visibilitzar la important contribució de les dones a la seguretat alimentària, el seu interès i defensa del desenvolupament sostenible i de les pràctiques ecològiques. En l’àmbit rural, el paper de les dones és rellevant en l’agricultura i ramaderia, en el manteniment dels espais naturals i de l’entorn, en la nutrició i la salut, en l’educació i la transmissió dels sabers i pràctiques acumulades al llarg dels anys i de l’experiència i, el més important, en la sostenibilitat de la vida en el seu sentit més ampli.


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona