9 de març 2015

Veredicte del Jurat de la X Beca de recerca Cristina de Pizan

La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, M. Rosa Ball, en qualitat de presidenta del Jurat de la X Beca Cristina de Pizan, ha emès aquest dijous, el veredicte en relació amb el projecte de recerca guanyador en la convocatòria de la beca de l’any 2014.
 El projecte es titula La Maseta: de la llegenda a la història i és de Núria Gallart Guivernau, alumna de 2n de Batxillerat de l’IES Guindàvols. El jurat ha volgut destacar l’interès d’aquesta investigació sobre aquest personatge lleidatà desconegut actualment, tot i que va ser molt popular en la seva època, i sobre el període històric en el qual van tenir lloc la seva trajectòria vital i també la seva llegenda,  proposta que igualment planteja emmarcar els fets en relació amb  la situació social i jurídica de les dones en el context de la Lleida de mitjans del segle XIX. El jurat també ha destacat el fet que la proposta de recerca parteix d’un primer treball acadèmic, que es vol ampliar amb l’elaboració de material didàctic i de divulgació per apropar a la ciutadania de Lleida el coneixement d’aquest personatge tan singular i del seu entorn històric. 
Així mateix, ha valorat especialment que la joventut de l’autora, i el fet que compti amb el suport de la seva tutora i professora de l’IES Guindàvols, fet que posa en relleu lla tasca que s’està duent a terme des dels centres d’ensenyament secundari per potenciar el talent investigador en relació amb les dones. És el primer cop que la Beca Cristina de Pizan recau sobre una estudiant de batxillerat.
La Beca de Recerca Cristina de Pizan té per objectiu donar suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i, alhora, incentivar propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere i per a la consolidació d’una societat més justa, equitativa i solidària.

L’acte de lliurament de la X Beca Cristina de Pizan i del VIII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida  tindrà lloc el proper dimarts 10 de març a les 17.30 h, al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona