12 de des. 2014

Què opinem les dones ? ... sobre la nostra ciutat

La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, ha assistit aquest dijous al taller Què opinem les dones? del programa Activa’t al Casal!, que ha tingut lloc al Centre Cívic de Democràcia, a petició de la Vocalia de la Dona de l’Associació Veïnal Noguerola - Estació - Segre. La regidora ha agraït a Dolors Flix, presidenta d’aquesta Vocalia, la seva trajectòria i implicació amb el moviment associatiu femení, així com la seva activa col·laboració amb totes les activitats del Casal de la Dona.

El taller Què opinem les dones? es planteja com un espai participatiu de reflexió i debat per recollir les vivències de les dones en relació amb els diferents àmbits de la vida quotidiana com ara el disseny de la ciutat, mobilitat, habitatge, món laboral, habitatge, formació, mitjans de comunicació, salut... S’ofereix dins el programa de Tallers Itinerants de l’Activa’t al Casal, amb la finalitat que les entitats i grups de dones del municipi el sol·licitin i es pugui realitzar en diferents espais, amb la participació de dones de diferents edats i procedències.
En aquesta sessió hi han participat una trentena de dones, que mitjançant dinàmiques participatives conduïdes per expertes de l’Associació LIKA, han debatut sobre el disseny de la ciutat i les inquietuds de les dones en relació amb la mobilitat, el transport públic, el medi ambient,... El taller ha tingut com a objectius potenciar la reflexió sobre l’espai que ens envolta i com ha estat construït; analitzar aquest espai des de una perspectiva de gènere; proposar millores per construir una ciutat de tots i totes i per a tothom; i reflexionar sobre el paper de les dones en la cura del medi ambient.
 La propera sessió del taller Què opinem les dones?, tindrà lloc el dia 15 de gener, al Centre Cívic de Balàfia i tractarà sobre les dones i el món laboral. Les dones interessades a participar en qualsevol dels tallers poden demanar més informació al Casal de la Dona, plaça Fanalets de St. Jaume, s/n, o telefonar al 973 700 461. La inscripció a les activitats és gratuïta. 


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona