23 de set. 2014

Acte de presentació del fanzine "Espai de Labors"

La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, ha presentat aquest dimarts el fanzine “Espai de Labors”  del Casal de la Dona, en el marc de les jornades de Portes Obertes organitzades pel Centre d’Art La Panera.
El fanzine “Espai de Labors”, creat per la dissenyadora gràfica Anna Margó i editat pel Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida, recull i relata el procés artístic i creatiu de les dues accions urbanes sorgides a partir del taller Espai de Labors del programa Activa’t al Casal, en col·laboració amb les teixidores de La Guerrilla del Gilda. Aquestes accions urbanes es van realitzar amb motiu de les commemoracions del Dia Internacional per a l’eradicació de la violència contra les dones (25 de novembre de 2013) i del Dia Internacional de les Dones (8 de març de 2014).

Aquesta darrera acció va consistir en la creació del tapís “Labors per la igualtat”, elaborat amb labors d’agulles, que va onejar els dies 8 i 9 de març des de del campanar de la Seu Vella, gràcies a la col·laboració del Consorci del Turó de la Seu Vella. En la confecció d’aquest tapís hi van participar més de 500 dones per reclamar la igualtat entre dones i homes i la millora de les condicions de vida de les dones en tots els àmbits. Un cop acabada l’acció, es va acordar fer-ne uns tapissos més petits que es van quedar de record a la Seu Vella i al Casal de la Dona i de la resta se’n van fer mantes i cobrellits que es van cedir a l’entitat “La Dona Samaritana” que gestiona una residència per a dones en risc d’exclusió social.

 

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona