7 d’oct. 2013

Inici de l'Activa't al Casal amb l' Espai Salut

Aquesta tarda la sala del Casal de la Dona ha acollit la primera de les sessions de la IX edició de l’Activa’t al Casal!, programa d’activitats adreçat a les dones del municipi de Lleida i organitzat pel Casal de la Dona- Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat. La regidora M. Rosa Ball ha inaugurat el taller i ha donat la benvinguda a la seixantena de dones que han assistit aquesta tarda al taller Espai Salut.
L’Espai Salut d’avui ha estat dedicat al tema Salut i bellesa: cosmètica natural. Hi han intervingut Naima Houmas, Ikram Charaui, Aicha Rochdi, tres de les dones àrabs que formen part del consell de redacció de la revista Hawaa, juntament amb Núria Mallol, directora de la revista.
Durant la sessió han explicat la relació entre bellesa i salut en el món àrab, la importància de cuidar-se per dins i per fora, la tradició, en el marc d’aquesta cultura i més enllà d’una visió folklòrica, de l’elaboració dels productes de bellesa amb ingredients naturals. Ens han parlat de la henna, de les seves varietats i propietats, com es recol·lecta, com s’utilitza i han ofert una demostració pràctica de les principals aplicacions d’aquesta planta. També han ofert receptes de remeis casolans i mascaretes per a la cura de la pell, el cabell i el cos,  totes elles elaborades amb productes naturals molt utilitzats per les dones àrabs i a l’abast de tothom.
La revista Hawaa va néixer amb l'objectiu de donar veu a les dones que provenen del Nord d'Àfrica i Pròxim Orient, un col·lectiu sovint desconegut, i sotmès a nombrosos estereotips. Es parla d'art, de política, de literatura, de dones reconegudes en diferents àmbits, de cuina, de moda i de remeis de  bellesa  i salut naturals. Aquest és un saber que forma part del bagatge personal de la majoria de les dones d`aquest col·lectiu, que se saben elaborar  els seus propis productes de bellesa. El llistat és sorprenent i ens descobreix nombroses aplicacions d'ingredients que tenim a mà amb els quals podem aconseguir productes econòmics i saludables.

Les properes activitats d’aquesta setmana, dins el programa l’Activa’t al Casal, són Espai de Labors (dimarts 8, al Casal de la Dona); Cos en moviment i Sons de Vida (dimecres 9 i dijous 10 respectivament, al Centre Cívic del Centre Històric). Totes les activitats es realitzen de 18 a 20 h.
Les dones interessades a participar en qualsevol dels tallers poden demanar més informació al Casal de la Dona, plaça Fanalets de St. Jaume, s/n, o telefonar al 973 700 461.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona