12 de juny 2013

Celebració de l’Aplec de les Dones 2013

Les entitats, associacions i vocalies de dones han celebrat aquest dimarts al Pavelló 4 de la Fira de Lleida- Camps Elisis el tradicional Aplec de les Dones, organitzat des del Casal de la Dona i Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de LleidaL’Aplec de les Dones, que es realitza des de l’any 1994, és l’esdeveniment anual que, a més a més d’enfortir l’associacionisme femení i la xarxa de col·laboracions entre les entitats de dones del municipi, té una clara voluntat de promoure accions per a la millora de la salut i el benestar de les dones, ja que s’emmarca en la commemoració anual del 28 de maig, Dia Mundial d’acció per a la salut de les dones.

Mostra d’això són l’Espai Dones i Salut, que al llarg de la jornada ha ofert àmplia informació sobre els recursos i serveis de les entitats de salut que hi ha al municipi de Lleida, i també els diferents circuits de tallers participatius dissenyats amb l’objectiu de promoure l’exercici físic, l’adquisició d’hàbits saludables i estratègies per a la millora del benestar personal de les dones. En aquest sentit, l’activitat física, l’alimentació saludable, les estones de lleure per al creixement personal, la bona companyia i la col·laboració mútua són vehicles de transmissió de salut.

El tres circuits d'activitats en els quals les dones han participat són:
v     Salut i Esport, que combina tallers de tai-txí, pilates, aeròbic i automassatge conduïts per tècniques de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Lleida.
v     Salut i Lleure, que ofereix jocs de taula i de carrer i tècniques de ball, amb la col·laboració de voluntàries les mateixes entitats de dones.
v     Salut i Fortalesa, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, que imparteix tallers d’autoprotecció i autodefensa.Després dels tallers hi ha hagut un dinar de germanor i ball. L’Aplec de les Dones ha comptat amb la col·laboració de voluntàries de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, que al llarg de la jornada ha ofert informació sobre les seves activitats i serveis al municipi de Lleida, i amb el suport de l’Institut Català de les Dones.
 

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona