21 de maig 2013

L’Espai Salut del programa Activa’t al Casal dedicat a la celiaquia


La darrera sessió d’aquest curs de l’Espai Salut del programa Activa’t al Casal ha tingut lloc aquest dilluns al Centre Cívic de Democràcia i ha estat dedicada a la celiaquia. M. Rosa Ball, regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, juntament amb Dolors Flix, presidenta de la Vocalia de la Dona de l’Associació Veïnal del Barri de Noguerola, han presidit la sessió, que ha comptat amb la col·laboració de Loli Felipe, delegada de l’Associació de Celíacs a Lleida, i de Núria Camats, nutricionista i tecnòloga d’aliments.

Durant la sessió, a la qual han assistit prop de quaranta dones, la nutricionista ha explicat què és la celiaquia, quins símptomes produeix, com es diagnostica i com es pot tractar. Igualment ha destacat que, malgrat que és una malaltia que majoritàriament es manifesta en edat infantil, també hi ha persones a les quals se’ls ha diagnosticat en edat més avançada, generalment com a conseqüència d’altres patologies com la diabetis. També ha posat en relleu que a la demarcació de Lleida hi ha més de sis-centes persones que la pateixen, la majoria de les quals són dones.

D’altra banda, la delegada de l’Associació de Celíacs a Lleida ha destacat la tasca que s’està duent a terme des de l’associació, que a Lleida ja compta amb prop de 400 persones associades. Es fa assessorament a les famílies tant sobre com elaborar la llista de la compra amb productes sense gluten aptes per a persones celíaques, com quins són els establiments de restauració que ja ofereixen plats sense gluten; també es promou l’intercanvi d’experiències i de receptes que faciliten la vida quotidiana de les persones afectades. 

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona