11 d’abr. 2013

Un grup d’usuàries del Casal de la Dona visita l’Edifici del Rectorat de la UdL i assisteix a la conferència programada dins el cicle Ciutat del futur. Ciència o ficció ?



La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, i més de cinquanta dones han assistit aquest dijous a la visita guiada a l’Edifici del Rectorat de la UdL, organitzada pel Casal de la Dona en el marc del taller La ciutat amb la mirada de les dones del programa Activa’t al Casal. L’encarregat de conduir la visita ha estat el professor d’Història i coordinador de Rectorat, Antoni Jové, que ha començat el recorregut explicant el significat dels noms de les poblacions gravats al terra de la plaça on s’ubica el Rectorat i ha continuat per l’interior de l’edifici per mostrar a les assistents espais com els claustres, les aules, la biblioteca o els vitralls i el tapís de la Sala Víctor Siurana. Jové ha explicat la història i les anècdotes sobre la construcció de l’edifici l’any 1881, els estudis que s’impartien a la Universitat de Lleida antigament, l’època en què l’edifici va ser seminari o l’etapa de rehabilitació de l’edifici per esdevenir l’Estudi General i posterior Universitat de Lleida. També ha parlat de la importància de la institució com a centre de cultura obert a la ciutadania i de mantenir tota l’oferta d’estudis universitaris que s’imparteixen actualment, ja que l’estudiantat i professorat que s’instal·la a la ciutat genera un moviment econòmic que en repercuteix positivament.



La visita s’ha complementat amb l’assistència a la conferència L’alimentació, salut i innovació alimentària, que ha impartit el professor emèrit de Nutrició i Bromatologia, Abel Mariné, dins el projecte Ciutat del futur- Ciència o Ficció?, organitzat per l’Agenda 21 i la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lleida. Mariné ha parlat del concepte de salut en relació amb l’equilibri alimentari, desmitificant algunes de les actuals creences o modes en relació amb els beneficis o perjudicis del consum de certs aliments.


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona