24 d’abr. 2012

Arts al Casal: Concert de Berta Puigdemasa

La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, va inaugurar ahir a la tarda, el cicle Arts al Casal, dins el programa Activa’t al Casal, que en aquesta primera sessió va consistir en un concert d’arpa a càrrec de la concertista lleidatana Berta Puigdemasa. La sala polivalent del Casal de la Dona es va omplir de música i roses per commemorar la diada de St. Jordi.
El concert va ser tot un èxit. Hi van assistir prop de cinquanta dones, que van gaudir de la bellesa i la sonoritat d’un instrument força desconegut per al públic en general. Berta Puigdemasa, nascuda a Lleida el 1987, actualment està completant la seva formació a París, on també és professora d’arpa al Conservatori de Courbevoie. Va interpretar diverses peces d’estil barroc, clàssic, romàntic i contemporani, al temps que explicava l’origen de l’arpa i les diferents parts de què consta l’instrument. Tot i la seva formació clàssica, cal destacar el gran interès de Berta Puigdemasa per la improvisació lliure i per la col·laboració amb altres disciplines artístiques com la dansa, la poesia o les arts plàstiques.

Berta Puigdemasa és l'organitzadora del Curs Internacional d'Arpa Horta de Lleida que es realitzarà del 26 d’abril a l’1 de maig i que pretén unir la riquesa d'aquest instrument màgic amb la d'un paisatge singular i canviant en el temps com és l'Horta de Lleida.



Demà dimecres 25, dins el taller mensual La ciutat amb la mirada de les dones, el Casal de la Dona ofereix una visita guiada a la Fundació Sorigué, amb l’objectiu de conèixer la funció social d’aquesta entitat i el seu fons d’art i al mateix temps visibilitzar les aportacions de les dones en el món de l’art contemporani. La inscripció a aquesta activitat és gratuïta i es pot fer presencialment al Casal de la Dona (plaça Fanalets de St. Jaume, s/n), per telèfon al 973 700 461 i per correu electrònic a l’adreça politiquesigualtat@paeria.es

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona