1 de des. 2011

El Casal de la Dona visita el Magatzem Municipal d'Arqueologia

Dins el cicle d’itineraris mensuals La ciutat amb la mirada de les dones del programa Activa’t al Casal, un grup de dones del Casal de la Dona va visitar ahir al vespre el Magatzem arqueològic municipal, ubicat a La Bordeta. La visita va constar de dues parts. En la primera, de la mà de les arqueòlogues municipals, Isabel Gil i Marta Morán, les assistents van poder admirar una selecció de peces, no exposades al públic, que formen part del patrimoni arqueològic de la ciutat de Lleida, recopilat a través de les gairebé 300 excavacions fetes en diferents punts de la ciutat.
En la segona part, mitjançant materials didàctics, les arqueòlogues van destacar la importància de la tasca que l’equip arqueològic municipal està realitzant des de fa anys al municipi, com a font de coneixement de l’evolució històrica de la ciutat i els costums de la ciutadania. També van informar de la voluntat d’obrir aquestes visites a grups escolars, entitats veïnals i altres associacions per tal de difondre i donar a conèixer tota aquesta tasca.
La visita va incloure una xerrada de la historiadora Bea Miró, col·laboradora del Casal de la Dona, que va aportar la perspectiva de gènere a una professió tradicionalment associada als homes i va destacar dues dones enamorades de l’arqueologia, Agatha Cristhie i Gertrude Bell, com a figures clau en la divulgació de la importància de fer excavacions arqueològiques per a la recuperació del patrimoni. També va parlar de dones pioneres en excavacions i docència de l’arqueologia, com Dorothy Garrot, primera professora d’Arqueologia a Cambridge, o Encarna Cabré Herreros, primera arqueòloga a Espanya.
Per al mes de desembre, a banda dels tallers quinzenals Postura i vitalitat, Descobrint fortaleses i Cos en moviment, hi haurà els tallers mensuals d’Alimentació saludable, i Espai Salut, que el proper dijous 15 de desembre estarà dedicat al tema Conviure amb la diabetis a totes les edats i anirà a càrrec de l’Associació de Diabètics de Lleida. La inscripció a les activitats de l’Activa’t al Casal és gratuïta i es pot fer presencialment al Casal de la Dona, per telèfon al 973 700 461 i per correu electrònic a l’adreça
politiquesigualtat@paeria.es




Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona