30 de nov. 2011

Prop de cent cinquanta persones han assistit aquest matí a la Jornada El suport psicològic en les situacions de violència masclista que ha tingut lloc a la sala Jaume Magre, organitzada per la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, en el marc dels actes amb motiu de la commemoració del 25 de Novembre: Dia Internacional contra la violència masclista.
La jornada, adreçada a professionals de diferents àmbits i serveis d’atenció a les dones, amb la finalitat de reflexionar sobre les diferents estratègies d’intervenció davant de situacions de violència masclista i donar a conèixer els recursos existents al municipi de Lleida, ha constat de tres conferències:
- Els vincles amorosos. Eines per construir relacions afextivosexuals lliures de violència masclista, a càrrec de Fina Sanz, directora de l’Instituto de Terapia del Reencuentro, psicoterapeuta, sexòloga i pedagoga.
- El suport psicològic en els processos de recuperació en situacions de violència masclista. Propostes teòriques i modalitats d’intervenció, a càrrec de Leonor Cantera, professora titular de Psicologia de la UAB.
- Històries de vida, històries de violència. L’experiència de treball en un servei d’atenció psicològica a dones que han patit violència masclista, a càrrec d’Elvira Aparici, psicòloga i terapeuta clínica.
A continuació s’ha fet una roda de presentacions dels diferents serveis locals de suport psicològic en situacions de violència masclista, amb la participació de professionals de cada un dels serveis.
Com a cloenda, i a mode de conclusions, la regidora M. Rosa Ball, ha destacat que si bé és importantíssima la tasca d’atenció i suport psicològic en situacions de violència masclista a les dones que pateixen maltractaments, també com a societat hem de treballar en la direcció de l’educació i la formació en valors, com a instruments per capgirar la situació i fer que el bon tracte sigui la forma de relació entre homes i dones.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona