13 d’oct. 2011

PREMI NOBEL DE LA PAU 2011 PER A 3 DONES

El Comitè Noruec Nobel ha atorgat el Premi Nobel de la Pau 2011 a la presidenta de Libèria, Ellen Johnson-Sirleaf, l’activista i també liberiana Leymah Gbowee, i l’activista i periodista iemenita Tawakkul Karman per la seva lluita noviolenta en favor dels drets de les dones, els drets humans i la pau.
Ellen Johnson Sirleaf és la primera dona elegida cap d’Estat del continent africà en unes eleccions democràtiques i l’acadèmia noruega ha valorat que la presidenta liberiana hagi “contribuït a garantir al pau a Libèria, a promoure el desenvolupament econòmic i social i a reforçar la posició de les dones”.
Pel que fa a la també liberiana Leymah Gbowee, el comitè l’ha escollida pel moviment que va organitzar aquesta activista per acabar amb la guerra civil del seu país i que va permetre a les dones de tots els grups ètnics i religiosos participar en les eleccions. A més, també s’ha destacat el seu treball des d’aleshores per millorar la influència de les dones en situacions de postguerra.
La iemenita Tawakkul Karman ha rebut el guardó per la seva lluita pels drets de les dones i per la democràcia i la pau al Iemen, en les circumstàncies més difícils. Periodista i activista pro-drets humans, Karman ha destacat per la seva lluita per l’alliberament de presos polítics i està amenaçada de mort i presó

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona