27 d’oct. 2011

EL CASAL DE LA DONA VISITA ELS ANTICS CONVENTS DE STA. CLARA I STA. TERESA



Una cinquantena de dones van assistir ahir a la visita guiada als antics convents de Sta. Clara i de Sta. Teresa, organitzada pel Casal de la Dona dins el cicle d’itineraris mensuals La ciutat amb la mirada de les dones del programa Activa’t al Casal, que té com a objectiu posar la mirada en la presència i el protagonisme històric de les dones a la ciutat de Lleida.
La visita, conduïda per la historiadora Bea Miró, va servir per donar conèixer l’origen fundacionals de les congregacions de les Germanes Clarisses i Descalces i la seva funció social i espiritual a Lleida, així com fer visible la importància del paper de les dones en la vida religiosa de la societat cristiana al llarg dels segles. Així mateix, gràcies a la col·laboració del Castellers de Lleida – que actualment tenen la seu al convent de Sta. Clara – i de la direcció del Teatre Municipal de l’Escorxador – que gestiona el convent de Sta. Teresa, reconvertit des de l’any 2000 en la seu del Centre de Titelles – les assistents van poder recórrer l’interior dels dos edificis i descobrir quin es l’ús actual d’aquests espais.
D’altra banda, aquesta tarda a les 18 h, al Casal de la Dona (plaça Fanalets de St. Jaume, s/n), tindrà lloc la primera de les xerrades mensuals del taller “L’advocada respon...”. Aquest taller, inclòs també en el programa Activa’t al Casal, durant tot aquest curs es durà a terme amb la col·laboració de l’Il·lustre Col·legi Oficial de l’Advocacia de Lleida, que designarà una advocada especialitzada en cada tema a tractar per a impartir les diferents xerrades mensuals.
La sessió d’avui tractarà sobre el Fons de garantia de pensions i prestacions, que va entrar en vigor al maig; anirà a càrrec de Cristina Argilés, advocada i vicepresidenta de la Comissió de Família de l’Il·lustre Col·legi Oficial de l’Advocacia de Lleida, la qual explicarà en què consisteix aquest fons, l’import dels ajuts, quins són els requisits per poder-lo sol·licitar, com es tramita, etc.
La inscripció a les activitats de l’Activa’t al Casal és gratuïta i es pot fer presencialment al Casal de la Dona, per telèfon al 973 700 461 i per correu electrònic a l’adreça politiquesigualtat@paeria.es

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona