12 d’abr. 2010

Taller de CUINA marroquina



ORIGEN DEL CUSCÚS

El Cuscús és, sens dubte, el plat més emblemàtic de la cuina àrab. D’origen berber, des del Magreb s’ha exportat a tot el món com a símbol d’una cultura gastronòmica de gran riquesa i varietat.

El cuscús és una sèmola de blat dur.
El blat dur té una tija forta, espiga gran i ferma. Els grans són allargats, translúcids, molt durs i de color groc - ambre.
Del blat dur s’obté sèmola granulosa, del color groc natural del gra, que conserva les substàncies alimentàries i vitals del gra sencer, amb un important percentatge de cel·lulosa i fragments de germen.
VALOR NUTRITIU DE 100 GRAMS DE SÈMOLA DE BLAT DUR

74 gr. d’hidrats de carboni

12 gr. de proteïnes 
0,75 gr. de greixos 
0,80 gr. de minerals 
0,45 gr. de cel·lulosa 
12 gr. d’aigua 
Total calories: 350                                
Minerals : fòsfor, magnesi, calci, ferro, potassi, sodi 
Vitamines : pro-vitamina A, vitamina B1, B2, B6, PP i E 

INGREDIENTS


1 kg de cuscús
1kg de carn de vedella
2 carabassons
1 carabassa
3 pastanagues
2 cebes
4 tomàquets madurs
1 paquet de faves
1 quart de quilo de cigrons
1 pebrot verd
Sal
Pebre negre
Gingebre
Colorant (groc)
Oli

ELABORACIÓ

1.      Pelem, rentem i trossegem les verdures i la carn.
2.      Posem la carn a l’olla exprés, afegim la sal, pebre negre, gingebre, colorant, oli, julivert, la ceba  i la  tomata trossejades. Deixem bullir 5 minuts sense tapar l’olla i anem remenant.
3.      Afegim aigua i tapem l’olla. Deixem bullir 15 minuts. Passats 18’
4.      En una altra olla afegim la meitat del caldo de l’olla exprés, els carabassons i la carabassa i ho posem tot a coure a foc lent.

5.      En l’olla anterior afegim la resta de verdures i els cigrons (que haurem deixat en remull tota la nit anterior).
6.      Posem el cuscús en un plat de fusta. Afegim un raget d’oli i ho tirem tot a l’olla especial per fer el cuscús. Ho deixem coure fins que el caldo bulli.
      
7.      Retirem el cuscús i el posem al plat, l’anem remullant amb aigua freda fins que l’absorbeixi. Cal repetir aquest procés 3 vegades i mentrestant deixem l’olla especial a foc lent.
8.      L’olla exprés ha de continuar 20 minuts al foc, després apaguem.
9.      Per emplatar: agafem una safata gran i al voltant posem el cuscús. Al mig la carn, les verdures i el caldo.
10.      I ja està llest per servir !!

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona