ORIGEN DEL CUSCÚS
El Cuscús és, sens dubte, el plat més emblemàtic de la cuina àrab. D’origen berber, des del Magreb s’ha exportat a tot el món com a símbol d’una cultura gastronòmica de gran riquesa i varietat.
El cuscús és una sèmola de blat dur.
El blat dur té una tija forta, espiga gran i ferma. Els grans són allargats, translúcids, molt durs i de color groc - ambre.
Del blat dur s’obté sèmola granulosa, del color groc natural del gra, que conserva les substàncies alimentàries i vitals del gra sencer, amb un important percentatge de cel·lulosa i fragments de germen.
VALOR NUTRITIU DE 100 GRAMS DE SÈMOLA DE BLAT DUR
74 gr. d’hidrats de carboni
12 gr. de proteïnes
0,75 gr. de greixos
0,80 gr. de minerals
0,45 gr. de cel·lulosa
12 gr. d’aigua
Total calories: 350
Minerals : fòsfor, magnesi, calci, ferro, potassi, sodi
Vitamines : pro-vitamina A, vitamina B1, B2, B6, PP i E