8 de gen. 2009

IV BECA CRISTINA DE PIZAN



La Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida ha convocat tres Beques d’investigació amb l’objectiu de donar suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i, alhora, incentivar propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere i per a la consolidació d’una societat més justa, equitativa i solidària. Els projectes d’investigació i recerca han d’aportar dades noves sobre la realitat social, històrica, política, laboral, econòmica i cultural de les dones de Lleida i de l’entorn més immediat. La dotació econòmica és de 3000 € per a cada beca i la data límit per a la presentació dels projectes és el 31 de gener de 2009. Està previst que la publicació del veredicte i el lliurament dels premis es faci durant la setmana del 8 de març de 2009.

Els treballs becats en la III edició d’aquesta beca han estat :
  • Dona, Lleida, esportiva de Divina Farreny, Josefina Farreny i Toni Baró, que analitza quina és la pràctica de l’activitat física entre la població femenina de la ciutat de Lleida i com aquesta activitat física incideix en la millora de la salut i la qualitat de vida de les dones.

  • Són les TIC’s una eina per a la Igualtat d’Oportunitats ? Recerca a la ciutat de Lleida, de Jordina Rivas, Blanca Rivas i Laura Lascorz, que analitza quin és l’accés i l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació entre les dones de Lleida i com les TIC poden promoure la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

  • Polítiques de gènere en l’art actual a Lleida de Carme Molet, que té com a objectius visualitzar les aportacions de les dones a l’art lleidatà, donar veu a les dones artistes de Lleida i contribuir a la creació de coneixement a partir de les seves experiències.

CRISTINA DE PIZAN
La beca de Recerca Cristina de Pizan pren el nom de la pensadora i escriptora humanista (1365-1431), nascuda a Venècia - encara que va passar la major part de la seva vida a França - i coneguda per la seva obra “La ciutat de les dames” en què reivindica la reconstrucció d’una genealogia femenina que permeti anar sumant les aportacions de les dones. Va ser una gran defensora dels drets de les dones, sobretot el dret a l’educació. Està reconeguda com una de les primeres feministes del món europeu i la seva obra és un referent per al moviment de dones de tots els temps.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona